12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'UN ANMA PROGRAMI YAPILDI

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla okulumuz konferans salonunda program yapıldı. Kültür-Edebiyat Kulübü öğrencileri tarafından yapılan programın danışmanlığını TDE öğretmeni Veli ALTINSOY yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başlayan programa Okul Müdürümüz Mehmet AKARSU, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda Mehmet Akif Ersoy'un şiirleri, hayatı ve sanatı ele alındı. Ayrıca İstiklal Marşımızın yazılış serüveni de anlatıldı.

Programın son bölümünde bir değerlendirme yapan Okul Müdürü Mehmet AKARSU, Akif'in bir değer olduğunu ancak bunun kıymetinin çok bilinmediğini ifade etti. Özellikle 1925'ten ölümüne kadar Mısır'da yaşamak zorunda bırakılmasının Akif üzerinde derin izler bıraktığını anlatan AKARSU, Türk gençliğinin Mehmet Akif ve eserlerine sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Yayın: 12.03.2024 - Güncelleme: 12.03.2024 15:01 - Görüntülenme: 81