T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi

ÖĞRENCİLERİMİZDEN BİTKİLERLE İLGİLİ DENEY

Okulumuz 9.sınıf öğrencileri biyoloji dersinde yaptıkları bitki deneylerini sergilediler.  Biyoloji öğretmenimiz Sabret Yasin tarafından ödevlendirilen öğrenciler, bitkilerin yetişme ortamları ile ilgili deney yaptılar. deneylerde nohut, fasulye ve buğday gibi bitkiler kullandılar.

 

 Biyoloji öğretmeni Sabret Yasin bitkilerin yetişme ortamları, fotosentez, Işık, toprak kalitesi ve radyasyonlu ortam gibi değişik ortamlarda öğrencilerin bitki yetiştirdiğini ve bunun neticesinde de ortaya bir sonuç koyduklarını söyledi. Buna göre; güneş ışığıyla beslenen bir bitki ile suni aydınlatılmış ortamda yetişen bir bitki arasında gelişim düzeyi farklılığı tespit edildi. Yine doğal gübre ile suni gübre, kökü topraktan beslenen bitkiyle başka türlü beslenen bitki arasında, radyasyonlu ortamda yetişen bitki ile radyasyon olmayan ortamda yetişen bitki arasında ciddi manada farklılık olduğu gözlemlendi. Buna göre doğal ışık, doğal gübre ile toprakta ve radyasyonsuz ortamda yetişen bitkilerin diğerlerine göre daha canlı, daha büyük ve daha yapraklı olduğu görülmüştür.

 

Okul Müdürü Mehmet Akarsu öğrencilerin yetiştirdiği  bitki sergisini gezerek yapılan çalışmalarla ilgili öğrencilerden bilgi aldı ve emeklerinden dolayı biyoloji öğretmeni Sabret Yasin ve öğrencilere teşekkür etti. 

19-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.04.2024 - Güncelleme: 19.04.2024 09:49 - Görüntülenme: 155
  Beğen | 0  kişi beğendi