T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi

OKULUMUZDA "BOZKIRIN BİLGE ADAMI CENGİZ AYTMATOV" PANELİ DÜZENLENDİ

Anadolu Mektebindeki öğrenciler tarafından Bozkırın Bilge Adamı Cengiz Aytmatov paneli düzenlendi.

Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, Türk kültür ve medeniyetinin gelişmesine katkı sunmuş yazarların tüm eserlerinin ve yazar hakkında yazılmış seçkin eserlerin okumasını, okunan her eser hakkında değerlendirme yazısı yazılmasını, eserlerin en az yarısı okunduktan sonra bir konu seçilmesini, seçilen konuda bir konuşma metni hazırlanmasını, düzenlenen panel programlarında hazırlanan metnin sunulmasını amaçlayan Anadolu Mektebi Yazar Okumalarının panel konusu Cengiz Aytmatov'du.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra Okul Müdürümüz Mehmet AKARSU selamlama konuşması yaparak bu kültlrel organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını ifade etti.

23-02-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

Selamlama konuşmasından sonra proje koordinatörü Mesut SERDAR da Anadolu Mektebi yazar okumalarının; düşünce, sanat ve kültür hayatımızda büyük etkileri ve katkıları olan yazarlarımızın bütün eserlerinin ve hakkında yazılanların okunması, değerlendirilmesi, yorumlanması temeline dayalı, okuma sonuçlarının yazı ve konuşma ile ifade edilmesi, panel ve açık oturumlarla topluma aktarılması şeklinde devam eden ve nihayet elde edilen bu birikim ve tecrübe ile, okuyucuların; düşünce, kültür ve sanat yolculuklarına kendi başlarına devam edebilecekleri derinlikli bir bilinç ve evrensel bir ufuk kazandırmayı hedeflediğini ifade etti.

2 Oturumdan oluşan panelde öğrenciler Cengiz Aytmatov'u bütün yönleriyle ele aldılar. Her iki oturumun sonunda da Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yazar Ramazan AVCI genel değerlendirme ve çıkarımlarda bulunarak bütün emek verenlere teşekkür etti.

23-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.02.2024 - Güncelleme: 23.02.2024 15:18 - Görüntülenme: 111
  Beğen | 1  kişi beğendi