KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi

MEHMET AKARSU - OKUL MÜDÜRÜ

Kahramanmaraş Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Güzelyurt mahallesinde doğdu. İlkokulu, Güzelyurt İlkokulunda, ortaokul ve liseyi Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesinde okudu.

1994 yılında girdiği Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümünden, 1998 yılında mezun oldu.

Aynı yıl Kahramanmaraş Ekinözü ilçesinde Türkçe öğretmeni olarak göreve başladı. 2000 yılında askerlik vazifesini yapmak üzere Kars’a gitti. Daha sonra yedek subay öğretmen olarak Kahramanmaraş-Pazarcık ilçesine atandı. 2001 yılında askerlik görevini tamamlayarak yeniden Ekinözü ilçesine döndü.

Ekinözü ilçesinde bir süre çalıştıktan sonra Pazarcık’a atandı. 2001-2003 yılları arasında Pazarcık Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak görev yaptı.2003 Temmuz’unda Pazarcık İmam Hatip Lisesi’ne müdür yardımcısı olarak atanan Akarsu, 2003 sonu itibariyle aynı okulda müdür olarak görev yapmaya başladı.

2009-2012 yılları arasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

07.10.2011 tarihinde rotasyonla Nezihe Öksüz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürlüğüne atandı. 28.08.2019 tarihine kadar bu görevine devam etti.

28.08.2019 tarihi itibariyle Bakanlık kararnamesiyle okulumuz Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi müdürlüğüne atanan Mehmet Akarsu .evli ve 2 çocuk babasıdır.